FURTUNI MAGNETICE PE SOARE

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

FURTUNI MAGNETICE PE SOARE

FURTUNI MAGNETICE PE SOARECāmpul magnetic al Soarelui este mult mai violent si mai dinamic decāt s-a crezut pāna acum, potrivit analizei unor imagini difuzate de NASA.

Aceste imagini au fost obtinute de satelitul Hinode, a carui misiune a īnceput īn urma cu sase luni.

Imaginile sunt filmate īn infrarosu si arata coroana solara formata dintr-o īmpletire continua de linii ale cāmpurilor magnetice, linii care produc zone de turbulenta majora pe suprafata Soarelui.

Expertii NASA au declarat ca savantii trebuie sa ofere explicatii ale acestui fenomen.

Observatiile au fost facute atāt la nivelul suprafetei vizibile a astrului, numita si fotosfera, cāt si la nivelul coroanei, adica al atmosferei solare, care se extinde pe distante uriase ce depasesc limitele sistemului nostru solar.

IMAGINE DE PE HINODE

ScienceLine.ro - martie 2007

Alte articole

DESCOPERIRE ASTRONOMICA: CEA MAI MARE STRUCTURA DE MATERIE NEAGRA
Cercetatorii de la Institutul national de stiinte ale universului (INSU) au afirmat intr-un studiu publicat de revista americana Astronomy and Astrophysics ca au descoperit, cu ajutorul imaginilor realizate de telescopul Canada-France-Hawai (CFHT), cea mai mare structura de materie neagra .
ASTRONAUTII ENDEAVOUR AU IESIT DIN NOU IN SPATIU
Doi astronauti de pe naveta americana Endeavour au finalizat cu succes cea de-a doua iesire īn spatiu. Este a doua iesire din cele patru prevazute pentru extinderea Statiei Spatiale Internationale. Iesirea a durat sase ore si jumatate, timp īn care cei doi astronauti americani au īnlocuit unul din cele patru giroscoape defecte alte Statiei.
ASTRONAUTII DE PE STATIA SPATIALA INTERNATIONALA AU SALUTAT-O PE REGINA ELISABETA A II-A
Īn ultima zi a vizitei īn SUA, Regina Elisabeta a II-a a vizitat centrul de control al NASA. Sute de angajati ai NASA au venit la Centrul Goddard, care coordoneaza expeditiile spatiale americane, pentru a o vedea pe suverana britanica.
SUPERNOVA DE 50 DE MILIARDE DE ORI MAI STRALUCITOARE DECAT SOARELE
Explozie de proportii colosale la o distanta de 240 de milioane de ani-lumina de Pamānt: observatorul orbital Chandra si telescoapele terestre ale Agentiei Spatiale Nord-Americane au suprins imagini ale celei mai spectaculoase supernove īnregistrate vreodata.
Calatorie pe Saturn - VIDEO
Stephen Van Vuuren, un expert in efecte speciale si cinematograf, a reusit sa realizeze un film spectaculos despre o calatoria virtuala pe Saturn


  • KNUT TE SALUTA
  • peisaj
  • acvila tipatoare
  • apple.com screenshot from 1996
  • Broaste testoase
  • Deepwater Champion
  • Dinozaur oviraptor
  • campie
  • Nori si furtuna
  • smeagal