FURTUNI MAGNETICE PE SOARE

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

FURTUNI MAGNETICE PE SOARE

FURTUNI MAGNETICE PE SOARECāmpul magnetic al Soarelui este mult mai violent si mai dinamic decāt s-a crezut pāna acum, potrivit analizei unor imagini difuzate de NASA.

Aceste imagini au fost obtinute de satelitul Hinode, a carui misiune a īnceput īn urma cu sase luni.

Imaginile sunt filmate īn infrarosu si arata coroana solara formata dintr-o īmpletire continua de linii ale cāmpurilor magnetice, linii care produc zone de turbulenta majora pe suprafata Soarelui.

Expertii NASA au declarat ca savantii trebuie sa ofere explicatii ale acestui fenomen.

Observatiile au fost facute atāt la nivelul suprafetei vizibile a astrului, numita si fotosfera, cāt si la nivelul coroanei, adica al atmosferei solare, care se extinde pe distante uriase ce depasesc limitele sistemului nostru solar.

IMAGINE DE PE HINODE

ScienceLine.ro - martie 2007

Alte articole

PRIMA EXOPLANETA DESCOPERITA IN CADRUL MISIUNII COROT
Satelitul francez Corot, destinat detectarii de noi planete care graviteaza in jurul altor stele decit Soarele si de noi semne de viata, lansat pe 27 decembrie 2006, a descoperit prima sa exoplaneta, un corp ceresc gazos, foarte cald si mult mai mare decit Jupiter
ASTRONAUTII DE PE STATIA SPATIALA INTERNATIONALA AU SALUTAT-O PE REGINA ELISABETA A II-A
Īn ultima zi a vizitei īn SUA, Regina Elisabeta a II-a a vizitat centrul de control al NASA. Sute de angajati ai NASA au venit la Centrul Goddard, care coordoneaza expeditiile spatiale americane, pentru a o vedea pe suverana britanica.
GJ436B, PLANETA CU `GHEATA CALDA`
Observatorul spatial elvetian OFXB a confirmat descoperirea unei exoplanete, situata la 30 de ani-lumina de Terra, compusa in principal din "gheata calda" ultracomprimata, stare fizica inexistenta pe Pamant.
.asia UN NOU DOMENIU DE INTERNET PENTRU ASIA
Noul domeniu regional de Internet pentru Asia a fost lansat marti, 9 octombrie 2007. Acesta este .asia, marile firme din aceasta zona a lumii fiind asteptate sa isi cumpere cate o adresa.
ASTRIUM A PREZENTAT UN NOU VEHICUL OFERA PUBLICULUI TREI MINUTE DE GRAVITATIE ZERO
Astrium a prezentat un nou vehicul, care va revolutiona turismul īn spatiu, cu ocazia unui eveniment al VIP-urilor la Paris, chiar īnainte de Le Bourget Airshow.


  • la masa
  • Black_Princess
  • Tobago The Villas at Stonehaven
  • Podul Londrei, Lake Havasu, Arizona, SUA
  • castelul huniazilor
  • micul ingeras
  • my famili
  • Armonie si exuberanta
  • salina Praid
  • flori